Avocado, fruct otravitor. Obiecte care inteapa, taie, plante otravitoare, sfoara, curent electric, curenti de aer pot fi un pericol pentru pasare. Alcool, dulciuri, chipsuri, mancare sarata, condimentata, lactate nu ar fi indicat sa se dea. Fructe si legume: Mere,pere,struguri,kiwi,banane,portocale,piersici,mure,zmeura,coacaze,maces,pepene, smochine,morcovi,ardei,rosii,castraveti,dovleac ,usturoi, mai sunt si alte fructe si legume care se pot da, as recomanda sa se dea doar cele de care sunteti siguri ca nu sunt intr-un fel daunatoare pasarii. Apa plata,ar fi indicat sa se schimbe dupa cel tarziu 24 de ore( apa NU se fierbe si trebuie sa provina dintr-o sursa de apa potabila testata ). In colivie sa aiba tot timpul piatra de cioc,scoici macinate, bloc mineral, nisip fin pe fundul coliviei, apa pentru scaldat, betele sa fie din lemn si de diferite grosimi. Se pot pune crengute de pomi fructiferi sau salcie, le place sa le cojeasca si contin vitamine, papadiile sunt foarte sanatoase si le plac. Daca exista posibilitatea de a construi o voliera este indicat sa se tina cont de urmatoarele criterii: sa se poata refugia la umbra si totodata sa existe posibilitatea de a sta direct in ploaie sau soare. Cel putin o data la zi ar trebui lasat( i )sa zboare prin casa ( o voliera spatioasa ar fi de recomandat ). Le plac nuci, alune, migdale si arahide, ( Atentie !!! nucile si arahidele se dau doar decojite ) nu le dati prea des ( ingrasa ) 3- 4 ori pe saptamana. Vaccinuri nu se fac preventiv. Deparazitare interna, externa, ( doar daca este cazul ) se face doar cu solutii, sprayuri speciale pentru papagali. Medici veterinari specialisti in acest domeniu in Romania ( recomandare urmeaza indata ce am gasit ) Chiar daca aveti suficient timp pentru pasare ar fi indicat sa se tina in pereche, pentru a evita neplaceri atat pentru pasare cat si pentru dumneavoastra. Aproape toti papagalii mari invata sa vorbeasca. La inceput trebuie sa te placa si trebuie repetat de multe ori acelasi cuvant,dupa ce a inceput sa vorbeasca primul cuvant se repeta treptat altele (trebuie avut putina rabdare). Nu e recomandat sa se pupe pasarea pe cioc sau sa se hraneasca din gura pentru ca este posibil sa se transmita boli.
Pui blanzi sau crescuti de parintii lor. Avantajele si dezavantajele puilor crescuti cu mana sau de parintii lor: Puii se scot din cuib si se cresc cu mana daca parintii nu stiu sa-i hraneasca sau au mai multi pui decat ar putea ei sa creasca. Important este sa nu se scoata doar un pui din cuib ca sa poata fi resocializati ( deci sa se creasca cu fratii sau alte specii de papagali ), la puii crescuti singuri exista riscul de a fi foarte agresivi cand ajung la maturitate si majoritatea nu se mai pot resocializa. Avantajul puilor crescuti cu mana: este un bun prieten cu care ne putem juca si este foarte bland, crescut corespunzator si resocializat la timp se poate inperechea si reproduce. Avantajele puilor crescuti de parinti: este la fel de frumos si inteligent ca si un pui crescut cu mana si nu trebuie resocializat ( stie ca este pasare ), diferenta este ca nu este bland si este destul de greu de inblanzit, la unii nu se reuseste deloc, depinde si de caracterul pasarii. Semnificatia cuvantului semi blanzi: " infrumusetarea " cuvantului semi salbatici.
Importanta si rolul ineluli. Inelul inchis va da cu siguranta adevarata varsta a pasarilor dumneavoastra. Un inel inchis se poate pune la pasare doar cand este pui si pe inel este stantat anul nasterii. Un act fara inel nu va garanteaza varsta pasarii. Un cip nu va garanteaza varsta exacta a pasarii, la cip se primeste un act pe care scrie nr. de cip si varsta spusa de proprietar. Un inel deschis se poate pune oricand la pasare, ex: se taie inelul pasarii pe care scrie 1985 si i se pune un alt inel ( deschis ) pe care scrie anul dorit :) Dezavantajul inelului deschis: daca pasarea si-l strange singura pe picior ii topeste osul in cel mai scurt timp si i-si pierde piciorul. La pasarile mari este recomandat sa se inperecheze pasari cu varsta cat de cat apropiata, daca n-are inel, este si pasarea dezavantajata din punctul asta de vedere. Dezavantajul inelului inchis: se intampla uneori ca parinti sa incerce sa scoata puilor inelul pus si ii roade un deget sau tot piciorul, In asemenea cazuri este recomandat un inel deschis, cip sau se scot si se cresc pui la mana. Importanta inelului inchis: importul este de cativa ani interzis in Europa, dar totusi se gasesc cai de a aduce pasari ilegal in Europa.Cine i-si cumpara o asemenea pasare risca sa sustina acest trafic in care mor mai mult de sapte din zece pasari pana ajung la destinatie + ca aceste pasari nu au trecut prin nici o carantena si pot avea boli care pot fi periculoase pentru om.
Preturi papagali. Preturile papagalilor depind in primul rand de raritatea pasari, nu de aspectul, inteligenta sau talentul pasarilor, preturile difera si la aceas specie in functie de pasare, crescuta cu mana sau de parinti, pui sau maturi, defecte, sursa, cerere si oferta.
Oti
Pasari Exotice
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: pasari
Mesaj:
pasari
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.